10 شهریور 1393 - 12:57
شناسه خبر: 402
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
چه زمانی آب بطری ها سرطان زا می شوند؟
مدیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت سازمان غذا و دارو گفت: ظروف آبهای بطری شده معمولاً بلیمری هستند و اگر به صورت غیر استاندارد نگهداری شوند و در معرض آفتاب شدید قرار بگیرند، مواد پلیمری در آب آزاد میشود که میتواند سرطان زا باشد.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، حسین رستگار در پاسخ به این پرسش که آیا این درست است که آبهای بطری شده در صورتی که معرض آفتاب و گرما قرار بگیرند، سرطان زا میشوند، توضیح داد: بالاخره، هر چیزی که در شرایط غیر استاندارد قرار بگیرد،میتواند آسیب رسان باشد، بطریهای آب نیز چون از مواد پلاستیکی تشکیل شده اند، اگر در معرض گرما و نور شدید آفتاب قرار بگیرند، میتوانند مواد خطرناک پلیمری در آب آزاد کنند.
وی گفت: البته این مسئله برای همه آبهای بطری شده نیست و بستگی به شرایط نگهداری دارد، فقط آنهایی که در معرض آفتاب شدید قرار بگیرند، میتوانند دچار این مشکل بشوند.باید روند توزیع تحت نظارت قرار بگیرد و معاونتهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی مسئول نطارت بر این موارد هستند.
مدیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت سازمان غذا و دارو اضافه کرد: همه باید روش نگهداری درست بطریهای پلاستیکی آب را یاد بگیرند و این بطریها را در معرض آفتاب شدید قرار ندهند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا استفاده از ظروف شیشه ای یا دیگر انواع ظروف برای آبهای بطری توصیه نمی شود، ادامه داد: اگر از انواع دیگر بطری ها استفاده شود شاید بهتر باشد اما قیمت تمام شده محصول بالا میرود و دیگر همه توان خرید آن را نخواهند داشت.
وی اضافه کرد: استاندارد بطری آب در سازمان استاندارد تدوین شده است و این سازمان مسئول نطارت بر این مسئله است.
منبع: فارس